Podkast

Allservice

Opplysende og inspirerende serie som utfordrer fordommer og belyser ressursene i mennesker i henhold til arbeidsinkludering.

Har du spørsmål eller forslag til tema send det til post@arbeidsloftet.no

Episoder

«Folk me ADHD kan ikkje jobba! De henge bare rondt i gardinene». – Om du tenker slik burde du absolutt høre denne episoden. Avdelingsoverlege ved BUPA, Jan Skandsen og Renathe Thunem, som selv har ADHD og er daglig leder i RmB malerservice gjester studio. Og utfordrer fordommer rundt ADHD og arbeidsliv.

«Alle som komme t Norge må finna seg i å bjynna på bånn!»- Hvorfor det? Møt Victoria med mastergrad i bærekraft og Saira fra Lingu. De mener noe helt annet og har mange gode grunner til det.

«En gang kriminell – alltid kriminell». Ikke i det hele tatt, kriminalomsorgen jobber for å rehabilitere og habilitere straffedømte under soning. Hør hvordan når Merethe Hiller og Arild Einar Larsen fra Kriminalomsorgen er på besøk i studio.
«Sånne kriminelle kan me ikkje stola på!» – Om du tenker slik, burde du høre på denne episoden. Helge sitter i fengsel, men er motivert for å leve et lovlydig liv når han kommer ut igjen. Han og avdelingsleder i Allservice, Carl Fredrik Zwerg, forteller hvor viktig det er med jobb, tilhørighet og tillit for å snu livet til det bedre.
«Alle me Asperger har fotografisk minne» – Nei, det er ikke sant. Vil du vite mer om Asperger burde du høre på Nevropsykolog Sigrun Einarsdottir og sosionom Hildegunn Hare fra HAVO. De vet hva de snakker om.
«De me Asperger kan vel ikkje jobba!?» – Det kan de så visst! Henning Starholm Steen har mange års erfaring med rekruttering og brenner for det han kaller nevromangfold. Hva det er og hvilke erfaringer han har med inkludering av aspergere i arbeid, finner du ut i denne episoden.
«Ka du stresse for?» – Hva vi blir stresset av og hvordan vi håndterer det, er helt individuelt. Jan Olav Johannessen, professor i psykiatri og sjefslege ved Psykiatrisk på SUS hjelper oss med å forstå litt mer om hva stress egentlig er.
«Ungdommen i dag gidde ikkje jobba!» – Om du tenker slik så må du skru på denne episoden. Vi har fått besøk fra Kathrine, Daniel og Even, som forteller om hvordan de havnet i utenforskapet.
«En gang rusmisbruker – alltid rusmisbruker» – Sånn er det ikke alltid. Frode forteller åpenhjertig om livet i rus og hvordan han kom ut av det igjen. I dag er han rusfri student og arbeidstaker.
«Det kommer aldri til å gå!» – Joda, men det er hardt arbeid. Birgitte jobber med å hjelpe unge ut av rusen. Hør hvordan hun jobber med avhengighet i denne episoden.